Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

Wat is een Shampoo Bar?

Een Shampoo Bar je hebt er misschien wel eens van gehoord het is een het zelfde als een fles shampoo maar dan niet in een plastic verpakking maar is een vast vorm. Hiermee kun je je haar wassen op een duurzame en volledig plasticvrije manier! Doordat het ook geen vloeistof bevat kun je het makkelijk meenemen op reis.

Eén Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Hier kun je een Shampoo Bar aanschaffen! 

Ideaal zo’n Shampoo Bar en samen zorgen we voor de vermindering van de plastic soep! Maar hoe gebruik je een Shampoo bar? Dat ga ik in dit artikel uitleggen.

Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

  1. Stap in de douche en maak je haar goed nat.
  2. Pak je Shampoo Bar.
  3. Wrijf de Shampoo bar over je natte haar na het wrijven zal er heel veel schuim ontstaan. Je kan de Shampoo bar ook eerst met natte handen tussen je handpalmen wrijven zodat de shampoo dan gaat schuimen. Het is wat je zelf fijner vind dus probeer het uit!
  4. Verdeel de Shampoo goed over je haar vanaf de haarwortels tot de punten.
  5. Spoel de Shampoo goed uit je haar.
  6. Bewaar de shampoo op een droge plek.

De Shampoo bar is heel voedend en verzorgend je hoeft dus geen conditioneer te gebruiken.

Door een Shampoo bar bespaar je veel plastic, het is duurzaam en je helpt mee aan de vermindering van de plastic soep!  Stap jij nu over op een Shampoo bar? Schaf hier jouw Shampoo bar aan!

Samen reizen (leven) we plasticvrij! – Travelicious

Wil je meer duurzame verzorgingsproducten gebruiken, zoals een duurzame plasticvrije deo, body bar of een tandenborstel van bamboe? Neem dan een kijkje op onze webshop! Je kunt hier duurzame en plasticvrije producten vinden.

 

Deel dit artikel! Samen zorgen wij voor vermindering van de plasticsoep!