Make-up verwijderen met kokosolie

Make-up verwijderen met kokosolie

 

Ik heb een hekel aan make-up weghalen omdat ik het er nooit volledig af krijg. Er blijft namelijk altijd nog een beetje mascara zitten. Ik heb al superveel verschillende make-up removers geprobeerd maar bij de gene met onnatuurlijke inhoud word mijn huid alleen maar droger. De perfecte make-up remover vinden die ook nog eens plasticvrij is, is dus onwijs lastig!

 

Maar ik heb iets gevonden wat ik heel graag met jullie wil delen. Je kunt namelijk heel gemakkelijk je make-up weghalen met kokosolie.  In iedere supermarkt kun je een pot kokosolie vinden dus dat hoeft niet moeilijk te zijn! Neem natuurlijk wel de kokosolie in een glazen pot, want plastic moeten we niet onnodig kopen! Ben je benieuwd hoe je het gebruikt? Lees dan snel verder!

Hoe gebruik je het?

Neem een beetje kokosolie uit de pot. Wanneer de kokosolie iets te hard is kun je het eerst tussen je vingers een beetje warm maken, zodat het zacht kan worden. Vervolgens breng je het aan op je gezicht en je zult zien dat je make-up heel makkelijk en snel verwijderd wordt. Je hoeft geen watje te gebruiken want dat is onnodig! Beter voor het milieu dus beter voor ons!

Daarna spoel je de kokosolie af met water. Je zult merken dat niet alles er makkelijk vanaf gaat maar dat is niet erg! Kokosolie is supergoed voor je huid en kun je gerust laten intrekken, want het zijn hele goede stoffen. De volgende dag zal je merken dat je een heerlijk zachte huid hebt. Je kunt daarna ook nog je nachtcrème of olie op je huid aanbrengen.

 

Het gebruiken van kokosolie als make-up remover is dus multifunctioneel! Het is duurzaam, het reinigt goed, het hydrateert en het zorgt voor een gezonde huid! Wat wil je nog meer?!

 

Wil je meer duurzame verzorgingsproducten gebruiken, zoals een duurzame plasticvrije deo, shampoo of een body bar? Neem dan een kijkje op onze webshop! Je kunt hier duurzame en plasticvrije producten vinden.

 

Deel dit artikel! Samen zorgen wij voor vermindering van de plasticsoep!